Friday, April 22, 2011

Review : Bilik Pengantin

Yuhu!!

Hai korang.. sorry sangat2 sebab masih lagi berhutang dengan korang tentang majlis kawen saya aritu. Rasanya ada lagi ke yang nak baca pasal perjalanan majlis kawen saya yang dah basi tu? hahaha..

Arini saya nak share tentang bilik pengantin yang dihias oleh bonda tersayang!! huhuhu.. Terima kasih mak!! I love u!!

 Bilik pengantin saya simple jer sebab ruang kecik. Tapi kira bernasib baik la sebab katil tu dah memang katil bertiang.. so, just letak 'langsir' kat katil dan letak bunga sikit..dah naik seri.

Majlis nikah dan bersanding saya tak buat kat rumah..so, bilik ni hias pun ala kadar jer sebab takde orang yang datang umah nak tengok bilik pengantin. hahaha..Yela, kan slalu dah jadi tradisi..kalo gi umah pengantin, mesti tak sah kalau tak jenguk bilik pengantin! Btol tak? Saya pun memang suka buat mcm tu!! hahaha..

Mmm..mesti korang pelik kan tengok warna cadar katil saya tu. Yela, tema nikah warna putih + pink. Sanding warna hijau + putih. Tapi warna cadar ---> GOLD!! hahaha... Memang warna bilik pengantin tak ikut tema langsung! lalalalala..~  Cuba tengok bunga sebelah cermin meja dan atas katil tu.. Tu semua bunga lebih-lebihan  untuk hantaran. hehehe.. Jimat..Jimat..

Sebenarnya ada cerita disebalik tabir pasal cadar ni... di lain hari ye saya akan cerita... sabar..sabar... hehehe.. Apa pun.. selamat berhujung minggu!! Yippie!!

Sunday, April 10, 2011

Review : Projek AI 6

Yuhu!

Hai korang.. kalau korang nak tahu, Projek AI 6 adalah antara projek fevret saya! Sebab senang jer nak buat. Dan bila dah siap, ia amat berguna skali!! hahaha.. Projek AI 6 adalah props utk sesi bergambar saya dan kawan2.. Meh tengok gambar.. Hepinye!!

Status projek : Siap!! (100%)
Tarikh siap : 4 Februari 2011

ni..antara props yang dah siap.. 

saya dan mary si pengapit..rasmikan dulu amik gambo dengan props ni..hahaha

yeah! sempat bergambar dgn kakak saya sebelum majlis akad nikah bermula.. hehehe.. tengok tag yg saya pegang tu.."bakal pengantin" ye..hahaha.. saat2 terakhir sebagai bujang!! huhuhu..

ni gambar saya dan kwn2 sekolah menengah.. sempat bergambar sebelum rombongan lelaki sampai..hehehe.. thanks ye kawan2..sporting la korang..

hehehe..anak2 buah saya pun mahu bergambar dengan tag tu jugak.. Kelakar kan diorang? Masing2 mahu promote diri..hahaha...

Review : Projek AI 11

Yuhu!

Hai korang.. ni  projek AI 11 saya!! Projek penanda arah!! Sebenarnye penanda arah ni sama jer dgn penanda arah pengantin yang lain.. cuma bezanya,penanda arah saya ni ada mahkota 'king' dan 'queen'.  

Status projek : Siap!! (100%)
Tarikh siap : 3 Februari 2011

saya tengah syok menampal mahkota.. sila abaikan latar belakang yang bersepah tu ye.. Alahai..comotnye muka ku! hahaha...

Review : Projek AI 8

Yuhu!

Hai korang.. kali ni short entry je ek.. Takde idea nak buat ayat.. Tetiba otak blur! hahaha.. Ok..ni nak share Projek AI 8 saya..  

Status projek : Siap!! (100%)
Tarikh siap : 4 Februari 2011


Ini projek penanda arah saya.. saja buat pattern mcm ni.. ala-ala tanda arah jalan raya.. hehehe.. Design ni saya buat guna photoshop..

Tapi masa nak gantung benda ni kat tiang2 tepi jalanraya.., adik saya menakutkan saya. Dia kata nanti kena saman sebab benda ni menyerupi penanda arah jalan raya dan boleh mengelirukan pemandu.. EEee.. takot kena saman! Alih2, terus saya gantung benda ni kat tiang depan pintu masuk restoran felda villa jer..hahaha..

korang perasan tak penanda arah saya yang kat tiang tu? Yang penanda arah warna hijau ni pun saya punya jugak. Tengok,ada mahkota kat penanda arah tu..hehehe...

Tutorial : Projek AI 4

Yuhu!!

Hai korang.. Sorry sebab lambat sangat2 nak share tutorial Projek AI saya.. Memang sekarang ni sangat sibuk dengan aktiviti harian. Bukan sibuk dengan urusan rumahtangga..tp sibuk dengan kerja dan study. Uwwaa.. nextweek dah start final exam! hehehe.. Sempat lagi ngadap blog ni ek.. Yela, ni namanye terapi release tension..hahaha. Ok..kali ni saya nak share cara2 buat Projek AI 4.. 

1. Mula2..seperti biasa..sediakan barang2 seperti gambo kat bawah ni.. Ni adalah span bewarna. Ada macam2 warna ye tuan2 dan puan2 semua..hehehe.. Saya pilih warna pink sebab tema nikah saya putih+pink. Tapi, oleh kerana span pink yang amoi tu jual tak cukup,saya tambah span warna merah.. hahaha.. Satu span besar tu, saya bahagikan kepada 6 bahagian kecil.. Tengok gambar kat bawah ni ye..


2. Ok..selain span kat atas ni, barang2 yang perlu kita sediakan adalah riben, labuci, benang, gam dan gunting. Riben ti,cari riben yang sederhana je ye.. Jgn cari yg halus sgt.. Saya cari riben warna hitam yang ada corak love2.. So riben ini akan nampak timbul kalo letak atas span tadi.. Riben love2 tu, saya buat bulat2 macam gambo kat bawah ni. Korang potong2 riben tu dan gam jer hujung dia. Then tengah2 riben tu korang ikat gunakan benang. Skrg riben tu dah nampak bentuknye kan? Syabas! Syabas! hahaha..


3. Sekarang tiba masanya untuk membuat sesuatu yang mencabar!! Saya kena jahit span tu.. mencabar kan? hahaha.. Jahit span taklah mencabar pun tapi bila nak kena jahit berpuluh2 span.. memang mencabar kesabaran..hahaha.. Ada span tu ok.. Tapi ada span yang lain, rapuh! Bila tarik2 benang, abis terkoyak span tu. Tension!! hahaha.. Ok..korang jahit macam kat bawah ni ek.. Bahagian atas span tu, jahit span tu buat bentuk V . Tu bahagian telinga bear..

Abaikan ye jahitan saya yang tak berapa kemas sebab dah penat.. Tengok tu, siap ada bantal dan remote tv lagi kat sebelah sebab kalau penat, boleh terus tido..hahaha.. Sakit tengkuk ooo..jahit benda ni.. hehehe..

4. Bila dah siap jahit semua, terbalikkan span tu. Bahagian jahitan tu masukkan ke dalam ye. Kiranya mcm korang nak buat sarung bantal la.. Gambar tak ada la nak tunjuk.. 

5. Lepas tu, gulung2 kan tisu dan masukkan ke dalam span tu untuk bagi kembung kepala bear tu. Kemudian ikat bahagian kepala tu guna benang. Hati2 ye, jgn kasar sgt..takot span koyak!

6. Gam kan labuci kat kepala bear tu.. Labuci warna hitam buat mata. Labuci warna merah, buat mulut.

7. Ok..seterusnya, gamkan riben love2 yang saya buat masa kat step 2 tadi tu kat leher bear tu.

Hahaha.. mesti korang blur2 kan sebab takde gambar.. Sorry sangat2 sebab time tu hp saya tah mana tah.. Ewah,salahkan hp plak! Sebenarnye saya lupa nak amik gambar sebab aritu dah kelam kabut.. Tapi, dont worry, bila korang tengok gambar kat bawah, mesti korang akan faham tutorial ni... Meh tengok!!

Taraa... ni lah dia Projek AI 4 saya!! Comel tak?

8. Sekarang bear sudah siap ye!! Boleh la masukkan gula2 kat dlm sarung bear tu. Lepas tu..jangan lupa ye ikat bahagian bawah bear tu gunakan getah.. Ala..getah yang biasa tu je! Getah tu gunanya suapaya gula2 kat dlm sarung bear tu tak jatuh. Kemudian lipatkan sarung brae tu keluar. tengok mcm gambar kat atas ni.. Nampak tak bahagian 'kaki' bear tu.. ada lipatan span kan?

9. Seterusnya, korang bolehla susun bear ni kat dlm bakul..sebelum nak bagi2 kat kanak2.. UUwwaa...saya tak sempat amik gambar masa bear ni dlm bakul!! sedihnya!! Yang ada pun gambar kat bawah ni..

ni muka tengok serius bercakap guna tepon.. tak ingat apa yang dibualkan aritu.. huhuhu.. nasib baik la ada gambar ni.. kenangan dengan bear yang tak cukup tu..hahaha..

ni gambar uncle saya.. sorry ye uncle jeff, letak gambar di sini.. hahaha.. Masa ni uncle saya tergelak besar sambil goyang2 bear.. Anak dia tak sabar mahu amik bear tu dr ayah dia.. 

Lepas jer majlis hari tu, kakak saya bagitahu yang anak2 dia tak dapat bear tu. hahaha.. Bear tu tak cukup! saya buat 80 bear ok! Dan kanak2 yang hadir hari tu tak sampai pun 50 orang.. hehehe.. Bear saya tu buka sahaja laku dikalangan kanak2 tapi jugak orang dewasa.. kihkihkih... Seronok sangat bila bear tu laku!! Rasa penat buat bear tu berbaloi.. Yippie!!

Ok..sampai sini jer tutorial Projek AI 4 saya ni.. Jumpa lagi..




Tuesday, April 5, 2011

Dah 2 bulan bergelar isteri

Yuhu!!

Hai korang.. hari ni 5 April 2011.. Genap 2 bulan saya menjadi isteri Alon.. hehehe.. Tadi syok bercerita dgn mantan pengapit saya mengenai majlis akad nikah hari tu.. Saya masih ingat lagi reaksi muka alon masa sebelum tok kadi sampai. Cuak btol muka dia! hahaha.. Konon2nye saya la yg tak cuak..padahal masa tengok video akad nikah haritu.., muka saya paling kelat.. hahaha.. Ingat lagi masa final touchup makeup aritu..tetibe plak kaki saya rasa menggeletar.. Saya bagitahu jurumekap saya..pastu tak pasal2 dapat gelak free..hahaha..  Sebelum akad nikah aritu, masing2 rasa macam tak percaya yang kami bakal disatukan sebagai suami isteri. Yela, selama ni..byk btol dugaan untuk kami. Alhamdulillah, jodoh kami panjang. saya ingat lagi masa alon berdepan dgn ayahanda (wali) untuk akad nikah, mary cakap muka alon nampak cuak. Saya tak nampak sebab masa tu tak pakai spek or kanta lekap. So, saya hanya berpandukan mata si mary tu jela.. hahaha.. Nasib baikla mata mary terang..hehehe.. Mmm..kalau orang tanya..apa perkara yang paling saya tak dapat lupa masa hari akad nikah saya... ,saya akan jawab..waktu 'sarung cincin..then saya cium tgn suami dan suami kucup dahi saya'.. hehehe.. Pertama kali dlm hidup saya, lelaki sarungkan cincin, saya mencium tgn lelaki yg dicintai dan lelaki mengucup dahi saya.. Zaman bujang2 dulu mmg saya amat jaga benda2 ni smua.. Tak mahu lelaki lain buat perkara tu or rasmikan dulu. Saya mahu SUAMI saya jadi orang PERTAMA...  Alhamdulillah... tercapai gak impian.. Yahu!!! Mmm..tapi apa yang pastinye,hari akad nikah adalah hari yang sangat bermakna dalam hidup saya... Rindu sangat kat hari akad nikah tu..

Friday, March 25, 2011

CUTE COUPLE CONTEST

Yuhu!!

Hai korang... tadi masa tengah menjelajah kat blog kawan2,tetiba ternampak contest ni..  Yippie!! Yippie! Nak join contest ni!! Lama dah tak join contest. Harap2 kali ni menang la... hehehe...

Ok..mari berkenalan dengan pelopor contest ni.. Nama empunya diri- cik Sue.. (Tapi tak sure apa nama betul dia.. suraya kah? suhada kah? suriati kah? ).. ngee~

Tajuk contest ni.. " Cute Couple Contest".. bagi yg tak berapa cute mcm saya & alon ni... anggap jela diri ni cute.. hehe... Yang kat bawah ni, banner contest tu. alalalala.. manjanye..  gambo kawen saya takde pun aksi manja2 mcm gitu. Jeles! hehehe.. Maklumla..masa kawen aritu masing2 malu nak bergambo.. keras macam kayu! hahaha..




 Ha.. kat bawah ni pulak..syarat2 contest tu.. Sila baca betul2..  ewah, mcm nak jawab soalan exam pulak!
SYARAT-SYARAT:

1. Mestilah mempunyai blog dan mestilah follower ciksucatalyst.  (DONE!)                                                  

2. Buat entry yang bertajuk "cute couple contest". (DONE!)

3. Letakkan banner gambar di atas di sidebar & entry dan link ke blog ciksucatalyst. (DONE!)

4. Upload gambar bersama orang kesayangan anda,tak kisahla,ibu,ayah,anak,suami,kekasih,kawan dan  sebagainya tetapi mesti couple okay,maknanya gambar anda dan pasangan. (DONE!)
 -Gambar special kami (saya & suami tercinta-alon)..hehehe

5. Buat sedikit 'caption' yang menarik,dan kreatif.kalau nak cerita pasal gambar tersebut pun,tidak  mengapa:)gambar dan caption yang menarik akan di pilih sebagai pemenang. (DONE!)

6. Tag seorang rakan anda.make sure dia tahu la yea. (DONE!)

7. Tinggalkan link entry anda di petak komen di bawah. (DONE!)

8. Tarikh tutup penyertaan 26 April 2011 dan keputusan adalah MUKTAMAD. (DONE!)


HADIAH-HADIAHNYA:

TEMPAT PERTAMA : RM40 +PRODUK KESIHATAN.
TEMPAT KEDUA       : RM30+ PRODUK KESIHATAN.
TEMPAT KETIGA      : RM20



So..tiba masa yang ditunggu2... gambar yang saya rasa paling cute skali dlm album kawen kami.. ialah......... jeng..jeng..jeng..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


 inilah akibat apabila suami berangan jadi 'bujang' lagi...

Dialog Pengantin Baru

Suami : Hai.. saya bujang.. bujang lagi 3..

Isteri: Amboi.. baru lepas bersanding, dah berangan mau pasang byk2 ek. Nah,amik ni !! (sambil menarik telinga si suami dan menjeling ke arah wanita2 diluar sana agar menjaga telinga masing2.. hahaha) 


Tag seorang rakan

Saya nak tag adik masni yg cute.. ( http://tengkumasni.blogspot.com )

Sunday, March 20, 2011

Review : Projek AI 5

Intai : Projek AI 5 

Yuhu!!

Hai korang.. arini tak dapat bebel panjang sebab jap lagi dah nak bertolak ke umah sewa saya tu.. Esok keje.. UUUwwaaaa.. sekejap je dok kl... Huh! Lemah btolla nak alik ni.. Ok..arini saya mahu review Projek Ai 5 saya aritu. Sorry sebab lambat sgt tunjuk kat sini.. Korang maafkan tak? hehehe..

Status projek : Siap!! (100%)
Tarikh siap : 31 Januari 2011



So,inilah dia projek Ai 5 yang konon2nye maveles tu!! Sebenarnye huruf2 kecik yang saya beli kay USM tu utk saya hiaskan pada tangkai bunga pegang masa akad nikah saya aritu.. Mm..amacam, cun tak? Pasni korang bolehla buat mcm ni.. letak nama korang ke,atau apa2 je.. Mmgla bunga ni nampak mcm simple tp pada hakikatnya ada sesuatu yg tersembunyi kat tangkai tu.. Saya sangat2 sayang bunga ni... hahaha.. Yang pentingnya..bunya tangan buatan sendiri ni dibuat dgn penuh kasing sayang bonda saya.. Ye..binda saya yg gubahkan... Masa saya alik kl,tengok2 dah siap.. hehehe.. Then, yg bahagian tangkai tu..saya la punya keje... Bila sesuatu benda kita buat dgn kasih sayang...pasti benda tu akan sentiasa terpahat kat dlm ati kan?


ini gambo masa bunga tangan ni bari siap.. excited pulak!hahaha..


ini masa sebelum akad nikah..berposing dulu dgn bunga tangan kesayangan...hehehe... Nampak tak latar blakang tu..ada sesuatu dlm bakul.. Next entry saya akan ceritakan apa yg ada dlm bakul tu ek.. Tunggu..hahaha

Thursday, March 17, 2011

Edisi lepas geram!! Episod 1

hai korang..mlm ni betol2 menyakitkan hati saya.. Mcm ni kisahnye..kat umah sewa saya ni ada 2 org pompuan. Baru masuk disember thn lepas. Saya sebenarnya tak berkenan dgn sorang tu..namanya NORMA (bukan nama sebenar). Si norma ni penah duduk diumah ni dulu tp dia kuar sebab ntah..byk sgt buat salah n pedajal saya dan kak nora (rakan serumah). Dulu norma tuan umah ni. Oleh krn dia dah chow dulu,kak nora amik alih. Saya mmg tak ngam dgn norma sbb norma ni jenis psiko.. EEe..tension jer dgn minah tu..
Nak tahu nape saya panggil dia psiko?

1. Kawan saya dtg umah,tegur dia..dia boleh buat dek jer sambil wat muka poyo.Sampai skrg kawan saya tak mahu dtg umah saya lagi sebab nyampah dgn kelaku dia..

2.Dulu kitorg ngam, masa nak pasang astro..dia siap bincang dgn saya sbb kami akan share bayar.. But, 1 hari masa saya dlm bilik..dgn senyap2 dia angkut astro masuk bilik dia. Keesokkannya tanya,dia kata tv yg 'kak nisa' sedekahkan kat kami tu dah rosak. So,kalau tv dah rosak..knapa pulak dia perlu senyap2masukkan astro punya wayar dlm bilik dia. Skali saya check rupa2nya dia dah bli tv baru daa... Bahlul betul minah ni..nak tipu pun agak2 la.. Masalahnya,kalo astro tu dia byr sorang takpe..ni share! Diulang skali lagi..share!!Terus time tu jugak saya tak byr astro.. hahaha..

3.So,bila astro da masuk bilik dia..byk la nak sambung wayar elektrik..Untuk pengetahuan korang,dlm, setiap bilik tak ada plak untuk cucuk elektrik... Plak di tarik dari ruang tamu dan masuk ke bilik saya dan norma. Yes!kami share extension yer..tuan2 dan puan2 semua.. kat bilik saya,saya pasang kipas dan gam elektrik(aritu dah time nak bertunang,so sibuk buat goodies). Kat bilik norma pulak,dia pasang tv, astro,kipas dan laptop.. Namnpak tak,dgn hanya satu plak extension,kami telah guna byk peralatan elektrik yang akhirnya menyebabkan wayar extension yang sambung ke bilik saya rosak. So,mlm2 manalah saya nak cari wayar ganti wayar baru. Malam tu saya terpaksa buat goodies di ruang tamu,guna plak lagi satu.. dan mlm tu jugak saya tidur dlm keadaan panas sebab kipas kat bilik takde wayar penyambung.. Norma? Dia mana kuar bilik.. mentang2 astro dlm bilik dia... Huh!

4.Secara diam2 dia amik pinggan mangkuk saya,diletakkannya kat dlm kabinet yakni kabinet yang dipenuhi lipas,semut dan cicak.. So,kat sebelah sinki tu hanya ada pinggan dia.. Kiranya dia soh guna pinggan dia jela.. Pinggan saya menyemak jer... Kalau ye pun,bagitahula..boleh saya simpan pinggan dlm bilik saya lepas guna. Kenapa perlu letak kat tempat kotor? Hai la si norma.. hati kamu sgt kotor la...

5.Masa dia nak pindah..dia buka pintu peti ais dia tu dari pg sampai mlm ...dgn alasan nak bagi ais cair.. sebenarnye tu cara paling berhemah dia nak bgtau saya dan k.nora keluarkan brg dr petiais dia.. apa salahnya dia bgtau depan2.. di sebabkan cara dia tu,byk brg k.nora yg basi.. Nasib baikla awal2 lagi saya dah abiskan brg2 mentah.. Yela,masa dia buat hal tu saya dan kak nora takde kat uma,alik kg...

6.Masa dah nak dekat tarikh bertunang,saya duduk tepi dia,bgtau yg saya nak bertunang,kononnye nakla jemput dia sebab kak nora ckp dia akan pergi kalo norma pegi sbb k.nora takde transport. Nak tahu apa si norma bgtau kat mak angkat dia yg dok kat kejiranan sini? Dia kata saya berlagak pasal tunang! Adoi!!Apa yg saya berlagaknye? Jemput kenduri pun dikatakan berlagak ke? Tak pun sebab saya buat goodies kat ruang tamu tu..dia nampak dan terus cop saya sbg berlagak? Saya btol2 ilang kesabaran bila dgr mak angkat dia sampaikn ayat tu kat saya... Bahlul punya norma!

Selidik punya selidik..rupa2nye baru saya tahu,dia dah clash dgn bf dia time tu. Sebenarnya, suami saya skrg adalah hasil usaha norma dan bf dia tu.. Alon dan bf norma kawan sekerja. Alon teringin nak cari calon isteri, tu yang norma perkenalkan saya sbb time tu sy solo. Alhamdulillah,jodoh saya & alon panjang.. kami bertunang. Tapi hubungan norma dan bf dia tak panjang... Saya tak tahu dorg dah clash sbb sblm tu norma ada angkut bf dia dtg sini. Saya cuma intai dari pintu jer. Tak pernah nak bersua muka dpn2 or borak dgn bf dia..sbb saya da ada bf sendiri..hikhik.. Norma pun tak bgtau apa2.. Bila dah jadi mcm2 si norma ni buat kat saya,saya spt biasala akan selidik..tanya bf saya.. sahla dorg dah clash!Time tu saya siap sergah ex bf norma dlm tepon bila tahu dorg da clash. Siap tanya kot2 laki tu ada buat apa2 yg menyebabkan norma jadi pelik mcm tu..(baik kan saya,masih amik berat pasal norma..walaupun norma buat mcm2)..hehehe..

Yang saya terkilan tu,knapa libatkan saya dlm khdupan negatif dia tu... Apa salah saya? Knapa dia seolah2 berdendam dgn saya? Semua yg saya buat,smua tak kena... Saya tak ganggula bf dia tu... kalau saya tergedik2 kat bf dia tu, saya rela lah diperlakukan mcm tu.. Jgnla disebabkan org lain,saya jd mangsa...

Pastu bila dia pindah dr umah sewa ni,tetibe saya rasa bahagia sgt. Tak kisahla kalo umah ni takde peti ais,takde tv,takde dapur gas,...asalkan ati ni senang... Gembira sebab dia dah tak buat benda2 psiko lagi....hehehe.. Dia blah dr umah ni pun dgn alasan dia nak smbung blaja.Dia sambung blaja bulan Jun tapi bulan April dia pindah ke rumah sewa lain.. Kenapa dia tak stay jer kat umah ni sampai bulan mei sblm masuk blaja semula...hehehe Psiko..psiko... Bahagianya saya bila dia dah takde kat umah ni.....yahu!~!

Tapi........(ada sambungan. tunggu......)

Sunday, March 13, 2011

Review : Projek AI 1

Yuhu!!

Hai korang.. mesti ada yang teruja dan tak sabar2 nak tahu apa sebenarnya Projek Ai 1 saya tu! Yela, dari sebelum kawen,sampai dah sebulan kawen pun saya masih tak tunjukkan kat korang.. So,arini buat pertama kalinye saya tunjukkan Projek Ai 1 saya... hehehe.. Sebelum tu mari sama2 tepuk tangan kerana projek ni dah siap dan dah bagi kat tetamu pun!! hahaha...

Status projek : Siap!! (100%)
Tarikh siap : 3 Februari 2011( lagi 2 hari nak akad nikah)


Taaraa... ni lah dia Projek Ai 1 saya... TQ Tag utk di gantung pada paper bag masa majlis akad nikah kami.
Cantik tak? Baik korang cakap cantik..Ecececeh..   


Sejarah TQ Tag ni: sebenarnye barang2 utk buat tag ni dah lama saya beli tapi selalu sangat bertangguh nak buat sehingga lah 2 hari sebelum akad nikah.. saya dan pengapit saya si mary tu bertungkus luus siapkan tag ni..hehehe.. Yeh! Kami berjaya siapkan tag ni dalam masa sehari jer..hahaha.. Kami mmg pantas, cekap, cepat,... hahaha.. Thank u, mary...


Tag ni saya buat 100 keping jer (eh,tak sure sama ada boleg guna perkataan keping ke utk describe tag ni,tak pun guna perkataan buah?..ntahla..). Mm..kiranya tag ni cenderahati special yg pengantin sendiri buatkan untuk tetamu yg dtg masa majlis nikah nanti..  wahai tetamu2..tag ni dibuat dengan penuh kasih sayang oleh pengantin ye.. hahahaha...


Saya suka sangat tag ni sebab ia lain dari yg lain..Bunga timbul2..hehehe.. Saya suka sesuatu yg unik.. Yippie..
Gambo di bawah ni..bila TQ tag digantung kat paper bag..Sebenarnya nak cari paperbag yg background kosong jer tapi ongkosnye tak mencukupi..hehehe..so, beli jerla paperbag bunga2 ni. Asalkan tema putih+pink tu tak lari dan nampak la jugak bunga2 tu mcm berkaitan..hehehe




Cantik tak? Kalau kira2 semua kos murah jer nak buat tag ni..(eh,murah ke?bolehla..hahahaha).. Tapi kena ada semangat waja yg tinggi menggung untuk buat benda ni sebab leceh skit. Byk step..hehehe.. Bak kata bonda saya, RIMAS...RIMAS... hahaha



Friday, March 11, 2011

Makeup Dan Persalinan Majlis Bertandang

Yuhu!!

Hai korang.. Dah makan ke? Kalau belum,meh datang sini saya belanja makan. kihkihkih.. Hari ni saya nak review tentang makeup majlis bertandang saya kat nun jauh di utara tu.. Ecececeh..

Kalau korang nak tahu,sebelum majlis kawen..saya tak pernah pergi fitting baju kat butik di kedah tu. Yela, saya mana ada masa nak pegi sana. Jadual saya sebelum kawen sangat padat. Alon pun sama. So,saya hanya bagi ukuran badan saya kat mak alon jer utk disampaikan kat butik tu. Masa tu mmg saya dah tak pikir apa dah sebab saya dah serah 100% kat mak alon utk pemilihan baju tu. Bagi saya,apa yg pihak lelaki pilih utk persalinan kat kedah nanti, saya akan pakai jer. Yela,majlis kat kl,alon pun buat perkara yang sama. Saya pilih baju dan dia pakai jer. Ooohhya..beberapa minggu sebelum kenduri, mak alon tepon. Dia cakap ukuran badan utk buat baju kawen saya.., butik tu dah terhilangkan masa proses pindah2 kedai. AArrgghh!!! Masa tu tetiba otak ni dah jem sebab tak tahu macam mana nak dapatkan semula ukuran tu. Tali tape tu mmg la ada kat umah ni tapi manalah saya tahu nak ukur badan sendiri. Aritu pun amik kat butik kl. Takkan nak amik lagi skali,seganla...Haiyaakkk!! Alih2 masa mak andam tengah makeup masa majlis sanding kat kl, mak alon ukur badan saya..kihkihkih.. Mak alon dah biasa menjahit baju,so pandaila dia ukur2 ni.. Kiranya masa majlis kawenkat kl aritu, mak alon siap bawak tali tape dlm handbag dia tau..hehehe..

Tempoh antara kenduri kat kl dan kedah.. seminggu. So,saya tak tahula mcm mana butik tu buat baju saya tu. Sebabnye ukuran badan saya.. dorang baru dapat bila mak alon alik ke sana. hehehe.. Mm..saya sampai kedah sehari sebelum majlis bertandang. Tu lah pertama kali saya ke butik tu dan tengok baju saya. Pertama kali tengok baju tu, saya dan alon pandang sesama sendiri. Kami mcm tak percaya jer yg baju lace dipegang staff butik tu ..baju yg akan saya pakai masa majlis nanti. Yela, sebelum ni..tema yg dirancang kaler merah + putih but baju yang di pegang tu.. merah + hitam. Masa tu tak tahulah berapa banyak air liur yg dah saya telan. Dalam ati ni asik sebut 'alamak'..

Masa try baju tu,saya siap bisik kat staff tu .."saya ni gelap,sesuai ke kaler ni dgn saya?" hehehe.. Yela,rasa mcm tak confident jer sebab sebelum ni tak pernah pakai baju kaler mcm tu.. Bila dah pakai,ngada2 pulak..posing2 depan cermin. Dalam hati siap cakap..cantik gak baju ni.. hehehe.. Cuma baju tu kena kecikkan skit sebab ada part yg longgar. Sebelum keluar dr bilik fitting tu... saya sempat bisik lagi skali kat staff tu " esok,makeup saya kasi nampak cerah skit ye".. hahaha.. Nampak sgt yg saya risau tentang 'kesepadanan' (ewah,ada ke perkataan ni) warna baju dan warna kulit saya ni..kihkih..

 
sila fokus kat baju yer,bukan si pemakai yg suka berposing tu..hehehe

Keesokkannya pulak, sepatutnya rombongan pengantin berarak pukul 1 t/hari tapi saya & alon dah bersiap pakai baju & makeup kat butik tu pukul 11 pagi.. Awal betul!! Ha...citer tentang makeup majlis bertandang ni.. staff kat butik tu andam saya mcm ala-ala org indon/jawa...  Sanggul besar tu diletakkan kat kepala saya sampai nak sandar kepala kat kerusi pun tak boleh.. Pastu nak masuk kete,asik terantuk..Wah!!


 ha..korang tengokla sanggul saya tu.. besar kan? Bila dah abis majlis..saya tanggalkan sanggul tu.. wahh..terkejut sgt sebab bentuk dia sebijik mcm sarang burung..hehehe..

Orang cakap,makeup saya cantik aritu..saya tak tahu la nak cakap apa sebab tak pandai menilai.. cuma saya tak selesa bila atas kepala saya ada byk benda..hehehe..beratla dek non... ada sanggul besar, crown, bunga ros 3 kuntum dan sangkut veil.. Banyakkan aksesori atas kepala saya time tu? hehehe.. Dahla leher saya ni kurus.. Ecececeh.. Pastu yg saya rasa tak selesa..rambut depan saya ditarik smua kebelakang dan mcm ada jambul la pulak.. ayoyo!!bentuk muka saya dah la bujur,pastu bila buat jambul mcm tu.. muka saya lagi nampak panjang.. huh! tak sukanye.. nampak mcm jendul pun ada.. hehehe..


Apa pun,saya suka baju saya tu sebab hehehe..malu plak nak ckp.. sebab..sebab.. baju tu menampakkan bentuk badan ku yg ramping mcm papan ni..hahaha.. yela,kiranya okla baju tu..takla gelobos or senteng sebab saya memang selalu ada masalah pasal baju2 ni.. saya kurus kering dan tinggi..susah nak cari baju. Masa kat butik tu pun..staff kat situ cakap belum ada lagi pelanggan yg tinggi sampai kat butik dia. Wah!! saya org tinggi pertama sampai kat situ! Tahniah! Tahniah! hahaha.. Yek!

 gambo close up muke saya yg sedang berposing ala-ala ayu la sgt!hahaha

Wednesday, March 9, 2011

Pelamin Nikah

Yuhu!!

Hai korang.. Wah..dengar cerita, ada yg rindu nak baca entry terbaru saya.. hehehe.. Meh sini saya bagi rindu korang tu kurang sikit ek..kihkihkih.. Sebenarnye saya pun rindu mau menulis tapi tak cukup masa la sebab sekarang tengah dok study sebab bulan depan dah final exam. Caiyok! Caiyok!

Ooohhya...arini saya nak review pelamin masa majlis akad nikah saya. Seperti yang korang semua tahu,tema majlis akad saya...pink + putih... Lembut jer warna kan? Tapi, tak selembut pengantin perempuannye..hehehe..

Meh tengok gambo pelamin saya...
.
.
.
.
.
.
.
Taaraa.... Cantik tak? Sweet je kan? Ecececeh..puji pelamin sendiri pulak! hehehe..

Gambar ni diambil sebelum berlangsung majlis nikah.. Kiranya sebaik saya jejakkan kaki kat dewan felda villa tu, terus saya capai hp dan snap gambar.. hehehe.. semangat beb! Oleh kerana ni pelamin sebelum mak saya datang, nampak kosong jer.. Tapi bila mak saya dah datang, mula lah di taburnye kelopak bunga kaler pink2 kat atas pelamin tu.. 
 Ni gambar dewan tu.. Staff felda villa dah siap2 letak kat mana kedudukan pengantin lelaki nak duduk.. 
Masa mula2 tengok mikrofon tu,saya pulak rasa berdebar2..hehehe..

Gambar saya kat atas pelamin tu, OP tak bagi lagi la.. Nanti dia dah bagi,saya akan upload kat sini ek.. Sabar..sabar.. hehehe..

Sunday, March 6, 2011

Baju Nikah

Yuhu!!

Ni lah hasilnye baju nikah yg dah siap saya tempah tu!! Saya tak sure la baju ni fesyen apa. Tapi 'ah so' tu mmg pandai jahit! Selesa pakai baju ni. Sebenarnye sejak dari zaman sekolah2 lagi kalau nak tempah jahit, saya,kakak dan mak akan ke kedai a'h so' tu. Sedap pakai baju jahitan dia. Kawan baik saya(yg gambo kat bawah ni) pun suka tempah kat situ. hehehe.. Patutnye 'ah so' tu kena bagi diskaun kat saya sebab saya dah bwk kawan utk tempah baju kat dia!!hahaha..

Baju nikah saya ni..'ah so' tu amik RM120. Mahal? Kain lace saya ni ada manik, sebab tula mahal skit. Mm..tapi saya mmg puas ati pakai baju ni.. Takpela kot kalau mahal skit..yela,baju nikah.. hehehe..
Baju saya ni dalam dier dress labuh(kain satin). Dress tu siap lengan panjang ye..supaya bila pakai baju lace tu nanti(bahagian luar)..tak nampakla lengan saya ni.. Yela,kulit lengan saya takla cerah..so,tak cantik kalau nampak.. Lagi pun saya time nikah pakai tudung,so biar baju tu takde yg seksi or jarang..hehehe..

Oh ye..kat tengah2 baju lace tu..saya pin kan kerongsang besar.. Beli kat masjid jamek.. Harga belas2 jer..
Ha..tudung pun sama beli kat masjid jamek. Harga..RM10. Adoi..susah btol nak cari tudung warna nih.. Nasib baik jumpa jugak akhirnya.. Alhamdulillah..

Sesi sarung cincin kawen

Yuhu!!

Mm..tak tahu nak ngomel apa kali ni sebab jam dah menunjukkan pukul 1 pagi. Korang tengok jela gambar2 masa Alon sarungkan cincin ke jari manis saya..

Ayu jer kan time ni? hehehe.. Tapi.. selepas tu.. tetibe...

Hahaha..Saya sempat kenyit mata.. ngee~  dan...perkara pelik yg saya buat tu tak berhenti takat tu jer...Kalau tak caya..scroll bawah..

Ye!! Saya buat thumbs up la pulak!! hehehe..

Pesanan: Tolong jangan tiru aksi seperti ini semasa suami sedang sarungkan cincin.. Sila posing ayu2 ok.


Ok..dah lepas sarung cincin, si isteri mestilah cium tangan suami kan? Berdebar2 saya time tu.. Yela, sebelum ni mana pernah cium tangan mana2 lelaki. Kalau cium tangan ahli keluarga or sedara mara pernah la.. Boyfren or tunang..tak pernah weh!

Ecececeh..

Aksi main2 salam pun ada..kihkihkih.. Saya kan budak yg nakal..hehehe

Make up majlis nikah

Yuhu!!

Gambar kat bawah ni..make up masa majlis akad nikah. Jaja (jurumake-up) cakap, masa akad nikah ni,dia make up saya biar nampak natural jer.. Ok! Saya suka dia make up mcm ni.. Ramai kawan2 cakap wajah saya nampak lain time ni.. hehehe.. Yela,wajah terlebih seri kot.. (tak sabar2 nak bergelar puan)..hahaha

Itu bunga tangan yang dibuat sendiri yer..hehe.. Nanti saya akan buat entry khas untuk crita tentang betapa specialnye bunga tangan saya ni.. Ecececeh...

Ni pulak muka masa tengah make up.. Mcm tepung gomak!hahaha.. Oh..ye,sila abaikan inai saya yang bercapuk tu.. Ada cerita pasal inai tu.. Next entry ye.. hehehe.. Sabar..Sabar..

Saturday, March 5, 2011

Genap Sebulan Menjadi Isteri Alon

Yuhu!!

Arini 5 Mac 2011.. genap sebulan saya jadi isteri Alon. Alhamdulillah.. Semoga ikatan kasih sayang antara kami semakin hari semakin bertambah.. Amin..

Ohya..saya tahu,saya berhutang dgn korang semua tentang majlis saya aritu.. Ye..sampai sekarang saya masih tak cerita tentang majlis saya tu.. Saya tahu..saya bersalah!! Sorry sangat2!! Ok..malam ni saya akan review sikit2 ye.. hehehe..

Untuk entry kali ni,meh buat pertama kalinya saya kasi korang tengok gambo yang buat jantung saya dug dag dug dag yer.. hehehe.. berdebar2 masa ni sebab pertama kali buat aksi mcm tu..hehehe.. Dialah lelaki pertama.. dan semoga dia lelaki terakhir dalam hidup saya yang buat mcm tu..

Alon..saya sayang awak!! ecececeh..

Thursday, February 17, 2011

Hari pertama bekerja sebagai puan nurul

Yuhu!!

Hai korang.. adoi..awatla perot saya lapar plak mlm2 ni.. Adoi.. Ganggu btol nak update blog!hihihi..
Harini 1st day saya keje setelah cuti panjang aritu..hehehe..Bestnye cuti..

 ni muka pengantin baru yg bersemangat pegi keje setelah bercuti 3 minggu..(lama kan?hahaha)

Tapi tula,rindu kat bilik opis saya.. seperti biasala..bila pengantin baru masuk keje,mesti ada org menyakat..hahaha.. Soalan cepumas mmg tak lekang dr mulut dorang. Saya hanya mampu sengeh je la.. Yela, kadang2 lawak jugak statement yg kuar dr mulut dorang tu..hahaha..

Tadi cenderahati kawen dah bagi kat kwn2 opis.. Cenderahati kwn2 opis saya bagi bekas kecik berisi coklat. Masa sanding dulu,bekas tu saya buat utk cenderahati VIP..dlmnye isi telur.
Lepas tu bagi cenderahati tasbih kat kwn2..tapi tak byk la.. Masa majls kawen aritu,dah tinggal sikit. Sorryla kalau sapa yg tak dpt tu ek.. Ada sikit jer.. Mm..apa lg saya bagi ek? Ha..bunga telur masa majlis bertandang pun saya kasi kat kwn2..tapi telur tu dah diganti dgn coklat ladybird. telur kan tak tahan lama.. Ada sorang kawan tu sayang nak makan coklat  sebab ladybird tu sgt comel..hahaha..

Mm..hari ni jugak opis saya bagi adiah kawen.Byknye.. best..best.. tak bukak lagi hadiah tu.. esok kot baru bukak..hahaha.. Paling kelakar arini bila kawan2 opis panggil saya 'Puan Nurul'..hahahaha... Tu pun ada yg tersalah panggil CIK ,pastu dorang sendiri yg rasa bersalah sbb salah panggil..(padahal saya suka jer org panggil saya cik..)hehehe..

Ingat..masa sblm kawen dulu,bila masuk keje msti kna 'ayat' giler2 punya.. Alhamdulillah..tadi takde ayat dasyat2 sgt..hahahaha

Thursday, February 10, 2011

Kek kawen idaman

Yuhu!!

Hai korang.. saya ni tengah tunggu hubby saya alik ni.. Mlm ni nak bertolak ke kedah.. Yelah, kenduri pihak lelaki sabtu ni. Mm.. sambil tunggu tu, biar saya share skit cerita kek kawen saya..

Kek kawen saya sama seperti yang saya kehendaki selama ni.. Nak yg simple dan sedap! Simple sebab tema kawen- 'Garden Wedding'.. So,tak mahu kek yg sarat2 dengan deco. Alhamdulillah ..kak elly berjaya buat kek impian saya tu. Dulu saya ada cerita tentang kek idaman saya. Post tu disini.

Saya mahukan gabungan kek dan cupcakes.. Yippie!! Dapat jugak akhirnya! Yela, budak2 kan suka cupcakes. Kalau kek seketul tu, sahihla sampai berjanggut dorang kena tunggu kek dipotong kalo nak rasa. Cupcakes,pakai amik jer.. senang.. hehe..

Ohya..saya tempah kek ni sbnrnye dah lewat tau. Lagi 2 minggu nak kawen,barulah saya terhegeh2 nak cari vendor kek. hahaha.. Mula2 cari yang kawasan dekat2 rumah or berhampiran restoran felda tapi takdela pulak.Masa tu btol2 dah gelabah sebab tak jumpa2 kek lagi. Dalam fikiran ni dah plan,beli jer kek biasa2 yg kat jusco tu. hehe.. Tapi masalahnye sapa pulak yg nak bawak kek2 tu? Wah..tension! Saya tak brani bawak kek ..takot comot sana sini. Kang takde rupa kek pulak.hehehe.. Tengah google..tetiba jumpa blog kak elly ni.. tengok mcm best jer kek dia. Apa lagi saya terus la sms. hehehe..Masa tu takleh nak call sebab dah pukul 1 pagi..nanti kaco dia tido pulak.

Keesokkannya dpt borak dgn dia.Alhamdulillah..dia masih free untuk tarikh 6 feb. huhuhu..Seronok berhubung dengan kak elly ni. Baik jer dia.. Saper2 yang nak rasa keenakkan kek kak elly ni, tengokla blog dia ni ek. .http://nurgift4u.blogspot.com

Saturday, February 5, 2011

Kini dah jadi puan

Alhamdulillah..dengan sekali lafaz.. kini saya sah menjadi isteri Mohd Azrol a.k.a ALON....
Syukur sebab semua berjalan dgn lancar...huhuhu..

Friday, February 4, 2011

Please alert ye tetamu ku

Yuhu!!

Kepada kawan2 yang dah dapat kad kawen saya dan jenguk2 laman blog saya ni, TERIMA KASIH BANYAK2! hehehe.. Sajer promosikan laman blog saya ni melalui kad kawen..hahaha..

Ohya.. nanti please alert ye kat penanda arah saya yg 'pelik' tu.. Hehehe.. Pelik ke? Meh tengok..huhuhu..

hehehe.. taklah pelik mana pun..cuma kat penanda arah saya ada mahkota comel jer.. 
Rajinnye bride to be ni buat penanda arah...
 Anak saper la ni kan? hehehe..

Eh, gambo ayahanda pun ada..hehehe.. 
Rajinnye ayahanda saya ni tolong saya buat penanda arah.. lalalala~

Oh ye.. yang penanda arah kaler hijau ni..akan di gantung kat tepi2 jalanraya... Ada 1 lagi 'penanda arah khas' akan diletakkan di kwsn berhampiran dewan saya.. Tapi tak sure lagi mahu letak kat mana..sama ada tiang lampu ke.. pintu pagar ke.. atau letak kat kayu pacak kat tanah ke. huhu..tunggu mlm ni dapatkan ilham..

Taraa... ini lah dier penanda arah khas yg saya maksudkan tu... Cantik tak? Cepat cakap cantik!!hehehe...
Macam papan tanda jalanraya pulak kan? huhuhu.. Tak berani letak kat jalanraya..nanti org awam akan keliru pulak dengan papan tanda ni dgn papan tanda jalanraya..huhuhu.. Adik aya siap cakap nanti JPJ akan saman saya kalau saya letak kat jalanraya. Huh! Tak mau! Tok JPJ,jgn saman saya...hahaha..

Operasi bungkus gula2

Yuhu..

Hai korang..ni sebenarnye citer dah basi.. huhuhu.. Masa org2 kolumpo syok bercuti sempena hari wilayah.., saya dan bonda saya sibuk buat operasi bungkus gula2 untuk majlis sanding nanti.. huhu.. sangat penat! Tapi best bungkus gula2 ni sebab ..sebab.. ehehe.. sebabnye saya bedal gula2 ni sambil bungkus.. hehehe..Gula2 ni nanti untuk budak2 jer  ye.. Orang besar dapat cenderahati lain.. Meh tengok gambo gula2 saya..

Yummy..gula2 dan coklat tu sgt sedap! hehehe.. Betul, saya tak tipu! Saya curik2 makan masa bonda saya tu pergi dapur.. hahaha.. Tapi selain saya, ada raksasa lain yg curik2 makan gula2 tu. hehehe.. 

pandai raksasa ni sembunyikan rupa sebenar.. kihkihkih..

 Mari saya kasi glamer skit untuk yang empunya diri ek.. Yang kat atas ni sebenarnye adik saya.. Incik Pa'an nama nye.. Ececeh!!

Wednesday, February 2, 2011

Pertama kali lukis inai

Yuhu!!

Tadi pergi jemput mary a.k.a pengapit saya kat komuter. Then,terus menuju ke masjid jamek sebab nak pakai inai. Bonda saya tu dah ingatkan saya berkali2 supaya cepat buat inai.. hehehe..Saya kan suka tangguh2..
Mm..jalan punya jalan..jumpala akak india kat tepi mydin tu.. Dia kata kalau lukis corak,sebelah tgn dia charge RM10. So, saya kena RM20 la... yela,takkan nak buat inai sebelah tgn kot!hahaha.. Masa tengah buat tu,saya suruh mary buat skali. Yela, dari dia melangot kat tepi tunggu saya siap..baik dia buat skali. Dont worry bebeh..bakal pengantin blanja!haha..

Yang saya sikit terkilan..masa mula2 duduk kat krusi tu..akak pelukis inai tu kasi la saya tengok album utk saya pilih corak inai mana saya nak.. Saya berkenan dgn ada 1 corak tu.. Corak yg simple.. tetibe akak tu cakap,nak lukis inai ni kena tengok saiz tangan.. So,dia akan lukis ikut suka hati dia jer. Adoi!! Abis,kalo mcm tu..nape dia kasi saya album tu? Buang masa btol! Then,yg buat saya bertambah frust.. dia beriya la ckp skrg ni trend terbaru  bakal2 pengantin suka lukis inai..sblh tgn kiri corak lain, sblh tgn kanan corak lain. Adoi!! Saya ckpla nak corak sama. Ade pulakla drama pujuk memujuk jugak soh buat corak lain2.. Skali,keluarla ayat tegas saya ni.. Akak tu akur but..corak yg dia buat tu..tak sama la.. Dia salah lukis!Nyampah!! Konon jer masa mula2 duduk kat krusi tu dia ckp,dia berpengalaman 13 tahun dlm melukis inai ni.. Ceh! Nasib baikla kesalahan corak dia tu tak ketara sgt. Kalau perati btol2 jer baru perasan..

Tapi,saya tak berapa suka sgt corak inai saya.. Huh! terlalu byk corak! Saya suka simple jer.. Tapi apa nak buat kan..dia dah lukis pun.. Mm..pas saya dan mary abis lukis inai,kami takleh alik dulu.. Kena tunggu sampai inai kering. Penat la jugak melangot kat tepi gerai akak tu.. Inai ni plak,lambat btol nak kering. Selagi tak kering,selagi tu tak boleh alik. Yelah,kedua2 tgn kami ada inai,mcm mana mau naik train?hahaha..

Ni gambo inai saya. Yg kat bahagian kuku tu mmg sengaja tak suruh akak tu buatkan..kalau tak dia kata akan charge RM5 utk sebelah tgn.. Kalau dua2 belah tgn RM10 la kan. So, saya amik keputusan nak beli jer inai dr dia dan buat sendiri kat umah.. Nanti kalau ada lebih2 boleh buat utk kaki skali..hehehe..

Malam nanti nak suruh mary buatkan inai di jari2 saya ni..hahaha.. Mary,bersiap sedialah kamu..hahaha..

Tiga hari lagi beb!

Yuhu!

T.I.G.A.  hari lagi saya dan alon akan menjadi suami isteri yang SAH! huhuhu.. Mm..masa dulu2 ingatkan nak kawen senang,tapi rupa2nya banyak dugaan&cabaran yang perlu kami tempuh. Huh! Cukuplah skali saya lalui benda2 ni samua (ececeh..macamla nak kawen byk kali..). Fikiran saya sangat pack, blur.. Emosi pulak tak menentu..asik nak cepat marah je, sensitif, dan macam2 la emosi yg tah hape2 tah.. Berat badan saya turun mendadak!! Saya dah jadi mcm bukan diri saya yg sebenar! Huh!

Hakikatnya...bagi saya..untuk mencari perhubungan yang HALAL...bukan mudah... Kami kena tempuh pelbagai cabaran untuk mencari perhubungan yg HALAL tu.. Namun, disebalik semua cabaran ni..ada HIKMAH yang sgt besar diberikan Allah untuk kami.. - IKATAN SUAMI ISTERI YANG SAH... Yippie!

Tuesday, February 1, 2011

Empat..itu Four!

Yuhu!



Saya masih ada 4 hari lagi untuk settlekan persiapan kawen saya.. hehehe..

Review : Projek AI 4

Yuhu!

Hai korang.. kali ni saya nak review Projek AI 4 saya.. Nama benda ni,saya panggil 'be-bear'.. 

Status projek : Siap!! (100%)
Tarikh siap : 31 Januari 2011

Benda yang utama untuk buat bear ni adalah span bewarna..


ini adalah bear yang telah siap!! Amacam, comel tak?

Sunday, January 30, 2011

Bunting kawen ke komik?

Yuhu!

Hai korang.. bunting kawen saya dah siap 2 minggu lepas. Tapi saya asik lupa jer nak update blog ni..citer pasal bunting tu.. hehehe.. Seperti dalam post sebelum ni, saya ada 2 design utk bunting kawen. Sampai je kat kedai printing tu..hati saya tergerak untuk pilih yang background putih tu.. Mm..sebabnya..ntah.. takde jawapan.. kihkihkih.. Tapi bila dah sampai rumah, tengok semula design2 tu..rasa nyesal sebab pilih background putih. Tetibe rasa background lagi cantik! Huh! Rambang mata!!

Tapi bila bunting tu dah siap..rasa epi pulak sebab cantik je benda tu! Yippie..

Mesti ramai yang tertanya2 kan, kenapa bunting saya takde kerawang2 or ucapan slamat datang? huhu.. sajer je saya buat design macam tu sebab dah slalu tengok design yang kerawang2 tu.. Tak best! Lagipun kalau design mcm tu, rasa mcm kaku & takde penceritaan dlm bunting tu.. Saya suka tengok banner & bunting B2B- syafa dan ex B2B- iedaya.... banner & bunting dorang sgt cun melecun! Walaupun dlm banner & bunting tu dorang guna 1 gambar jer..tp nampak hidup.. Saya nak buat mcm tu jugak tp..hehehe..takde gambar yang cantik la antara saya & alon. Lagipun saya tak buat pre wedding photoshoot.. So,guna jelah gambar masa majlis tunang saya nih.. Tapi tula, gambar masa majlis tunang aritu..tak banyak sangat gambar! Yup! gambar saya & alon kurang! Tension btol la kalau ada jurukamera mcm tu!Kedekut betul! hahaha.. Amik gambar pemandangan byk..tapi gambo pasangan bertunang sikit! Pastu tak pandai nak cari posisi yg sesuai utk amik gambo masa sesi sarung cincin.. Hadoi!! Nasib baik la saya mahir guna adobe photoshop..pandaila saya edit gambo2 tu smula! Sangat tak berbaloi! Huh!Kawan2 yang tengok gambar tu pun byk komplen sebab gambar tak cantik!kihkihkih.. Paling geram, dia print out gambo yg sama sampai 4-5 keping.. dah la gambo yg dia print tu gambo cincin!adoi! kalau gambo keluarga,boleh jugakla bagi kat kuarga alon sekeping, sekeping lagi buat frame, skeping lagi dlm album,.. Ni kalau gambo cincin, nak buat apa? adoi! Jurukamera tu sangat cuai! hope masa kawen nanti, jurukamera saya tu tak cuai!huhuhu.. Ok..tutup cerita pasal jurukamera tu..sambung cerita pasal bunting saya pulak!

Kenapa saya suka bunting saya? Ada cerita disebalik bunting tu.. hehehe

hehehe.. macam komik pulak kan? hahaha.. Saya kan memang dari kecik suka kartun,komik,.. sebab tu la kad kawen saya pun versi kartun.. hehehe..

Friday, January 28, 2011

Tujuh hari weh..

Yuhu!!

MMmm..tinggal 7 hari lagi je saya akan bertukar status menjadi isteri alon.. Arini lastday saya keje.. Hiphip hooray!! Bestnye cuti!!( ini ayat org yg malas keje. tolong jgn report kat bos saya ye) hahaha..

Dalam seminggu ni saya kena settlekan lagi sikit persiapan kawen saya.. hehehe.. Ada projek DIY yg masih tak siap.. hehehe.. Nampak gayanya..kena bekerja keras la dalam minggu ni.. Caiyok! Caiyok!